Monday, July 4, 2011

Santapan Jiwa

Salam alaik..
Salam kembali ats pautan Ilman Nafia stlh berehat bbrp bln ni........
jazakallah wa syukran ila ziarah ya sahabiah fillah.................
new look but same goal..........kali ni nk brkongsi sedikit resipi bg mgisi mknn pd jiwa n hati kita....
bkn shj mknn ttp juga pngubat ksdihan pd diri tiap kali merasainy..antum pn begitu..kan..kan..kan?Bukankah dgn mngingati Allah SWT,hati menjadi tenang(=..nth np sjk2 ni rs sayu je..huhu..ap2 pn husnudzon tu penting dlm diri..btul x?(btul3..upinipin vrsion^,^)..JOM!!!!!TUNGGU APA LAGI???AYUH RECALL BALIK DIRI N MELAYARI BAHTERA JIWA=)
~Tafakkaru fil-kholqi wa laa tafakkaru fil-kholiq~


No comments:


"Manusia itu umpama musafir yg sedang dlm perjalanan jauh,,, berhenti ia disepohon pokok yg rendang (yaitu dunia) lalu lalai dan leka ia berehat disitu (perkara2 didunia),, sehingga dia melupakan tujuan asalnya (menuju ke akhirat yg kekal abadi),,"

Seni adalah tiruan daripada keindahan dan sumber keindahan ialah Allah yang dapat disaksikan bekasnya di dalam alam ini,dipandang dan direnung oleh hati sanubari yang fana di dalam cinta dan baqa lantaran makrifat.

Keikhlasan itu umpama seekor semut hitam... di atas batu hitam.... dimalam yang amat kelam.... ianya wujud, tapi amat sukar dilihat.......Jangan tertipu dengan terangnya bulan, kerana disebalik terang itu banyak kegelapannya............